Снимка на годината - България 2009

Администратор

04.12.2009 • 11:41

Canon Bulgaria кани българските фотографи да участвуват в конкурса ”Снимка на годината – България 2009”. В конкурса могат да участвуват само снимки на български автори, заснети през 2009 година.

Конкурсът ще излъчи “Снимка на годината – България 2009” в три раздела и ще подбере авторите и снимките, които ще бъдат включени в ежегодната Национална фотографска изложба “Снимка на годината”, която се организира и провежда съвместно с Националната художествена галерия. По избор на журито, участвали в конкурса снимки ще бъдат откупени за обогатяване фонда на НХГ с произведения на съвременната българска фотография.

Решението на журито ще бъде обявено при откриване на изложбата и публикувано в интернет страницата на Canon Bulgaria (www.canon.bg).

Националната фотографска изложба “Снимка на годината” ще се проведе в залите на НХГ през втората половина на месец февруари 2010 г. Датата на откриване на изложбата ще бъде обявена допълнително. През годината изложбата ще гостува на художествени галерии и в други градове на страната.

Всички участници ще бъдат уведомени лично, снимки на кои автори са номинирани за награди, както и за тези, които са включени в изложбата, в случай че са предоставили достатъчно информация за кореспонденция.

Крайният срок за получаване на снимките, записани на CD или DVD, е 4 януари 2010 г., като снимките трябва да се изпращат на адрес: София, „Цариградско шосе” 121, ет.5, „Канон България” ЕООД.